Nyheter, Webbsajt

Sajter för mobil eller surfplatta

Responsive Design

Idag när stora delar av oss alla använder sig av mobilen eller surfplatta när vi besöker sajter på nätet så ställs kraven på att dessa ska vara anpassade så att de fungerar på andra enheter än en stationär dator med stor skärm.

Det kan vara krävande att göra om en sida så att det blir en så kallad responsiv design på sajten, det vill säga att sajten känner av vilken enhet den visas på och skalar av så den anpassas till den enheten. Det finns många fördelar med att ändra till just responsiv design på sin sajt. Framförallt så behöver du inte skapa flera anpassade versioner av just din sajt utan den anpassar sig till mobil, PC eller surfplatta.

När en sajt anpassar sig till den enhet du sitter vid gör upplevelsen av sajten mycket bättre, du slipper skrolla upp och åt sidan för att kunna se hela innehållet. Med responsiv design så anpassar sig innehållet efter den storlek din enhet har men oftast med exakt samma innehåll som om du sitter vid en stor dataskärm. För webbshoppar kan detta innebära ökad försäljning då kundupplevelsen känns bättre och som kund få en bättre översikt och det blir lättare att handla från shoppen.

Beroende på hur din sajt är byggd idag så behöver det inte vara allt för besvärligt att ändra om till responsiv design, WordPress sajter kan ofta vara förberedd i temat för den funktionen.