Nyheter

Om du idag driver någon form av e-handel

Har du en e-butik idag som du säljer varor eller tjänster från så ska du hålla ett öga på utvecklingen inom just e-handel.

Den förändring som ser ut att gå snabbast är utvecklingen mot live shopping. Istället för att exponera varor genom stillbilder och eventuellt videoklipp så säljer man genom video i realtid. Vill du veta mer om live shopping finns det mer information på nätet.

Verkar inte vara branschberoende

Live shopping tycks vara applicerbart i det flesta branscher även om vi bara har sett början ännu. Det började med dammode men nu har vi sett live shopping i flera andra branscher och segment. En ny aktör är Akademibokhandeln som vill sälja böcker via live shopping. En annan är Cervera som bland annat säljer vackra glas och studentpresenter.

Anpassa din webbplats

Skulle du kunna anpassa din webbplats så att den skulle fungera med ett showroom. Det är det första du behöver tänka på. Nästa steg är att göra din hemsida attraktiv och lättfunnen. Du behöver med andra ord anpassa din webbplats och optimera den för olika sökmotorer, så kallad SEO. Du kan få hur många tips och förslag som helst genom att söka på nätet på uttrycket SEO.