Nyheter

Att skapa sin hemsida

Det har blivit betydligt enklare att skapa sin hemsida idag jämfört med hur det var i Internets barndom. Om man inte har för stora ambitioner med sin sida så kan man skapa en webbplats på några minuter. Mycket är förinställt och man jobbar enligt en mall som inte går att förändra så mycket.

Till exempel denna sida är byggd i WordPress och då har man ett antal mallar att välja bland. Man väljer ut en lämplig mall som man tycker ser bra ut och börjar på att fylla upp sin sida med information och bilder. Fördelen med ett system som detta är att du i efterhand kan gå in och byta mall och testa dig fram till vilken mall du tycker passar just dig.

Ett annat liknande system som wordpress är n.nu, man skapar ett konto och väljer ut den mall man vill jobba med. Du kan även koppla ihop ett domännamn med din n.nu sida, till exempel om du skapar en sida och din URL blir hemsida.n.nu så kanske du lyckas köpa hemsida.se så går det att koppla ihop dessa två URL:er så att skriver man in hemsida.se så kommer man till din sida.

Ett annat sätt att skapa en sida är att börja på någon bloggsida, sök på gratis blogg på till exempel Google och du hittar mängder av ställen där du kan skapa din första blogg. Vissa kan du koppla ihop med domännamn andra inte.