Program, Webbsajt

Har din hobby blivit ditt företag

webdesign_webdesigners_project

Många som sitter och jobbar med sajter och tillverkar dessa efter konstens alla regler har kanske börjat med det på hobbybasis och det har vuxit till ett företag där du hjälper företag och människor med att bygga mer professionella sajter.

Fördelen med att ha sin hobby som företag är att man kan mycket bättre ta betalt än då man hade det som hobby, men med att bli företagare så ställs det lite andra krav på dig som person. Det är inte svårt att starta ett företag, och oftast är det saker som man lär sig allt eftersom. Det första du bör göra innan du startar företaget är att du gör en affärsplan och en budget så att du vet hur du ska driva företaget och hur ekonomin kommer att se ut. Det finns flera möjligheter till hjälp från bland annat Arbetsförmedling och andra aktörer på marknaden som kan bistå dig med hjälp på något vis.

Som dataföretag som jobbar med webben är support viktigt för kunden. Att köpa något för ärendehantering kan vara en bra lösning för supportavdelningen. Ett hjälpmedel där kunder kan lägga in sina supportärenden och det hela följs upp av ett supportteam. Större företag har oftast en first line som tar hand om enklare support ärenden, en second line som har djupare och bredare kunskap inom området. Med systemet så underlättar det så att inget faller mellan stolarna och rätt person får rätt ärende. Det går också att anpassa systemet så att det passar den verksamhet som du bedriver.