Webbsajt

Från idé till färdig sajt

Idag kikar vi lite på processen från idé till färdig sajt och hur vi anser att du bör gå tillväga för att bli så framgångsrik med ditt projekt som möjligt!

Gudarna ska veta att det kan vara en lång väg ifrån idé till färdig sajt. Vad som först verkar relativt bagatellartat kan tids nog vecklas ut till någonting som istället blir otroligt komplext, men bara för den skull så ska man inte vara rädd att hoppa på sin sajtidé! Bryt ner allting i lätthanterliga delar och ta steg för steg i rätt riktning, om och om igen.

Börja såhär

Vi rekommenderar att det första du gör när du kommer på en idé till en sajt är att sätta dig ner med ett block och låter kreativiteten flöda fritt. Fokusera inte i detta läge på vad som är möjligt eller inte, utan lägg allt fokus på att komma på ett så bra upplägg som möjligt, helt utan hinder. Först när du kommit fram till vad det är du verkligen vill göra och hur du vill göra det, så är det dags att börja titta på hur du tar dig dit. Nyckelordet är att ha ett öppet sinne och inte låsa sig på alldeles för tidig basis. Stöter du senare på hinder som du inser att du inte själv klarar av, så kan du alltid anlita någon annan för att lösa vissa knutar och problem.

Pusha vidare

När du väl kommit igång och det rullat på en hel del med ditt sajtprojekt så är det viktigaste när det kommer till att en dag bli färdig (förutom alla löpande uppdateringar), att helt enkelt bara fortsätta att jobba vidare mot de satta målen. Vissa dagar orkar man mer och vissa dagar orkar man mindre, men den som ständigt fortsätter att pusha vidare framåt kommer tillslut att ta sig ända in i hamn. Trägen vinner med andra ord, något som du alltid bör hålla i minnet!