Webbsajt

Använda bilder på hemsidan

shutterstock_91272311

För att ha en bra hemsida måste man balansera ut all text och små faktarutor. Det bästa sättet är använda dig av bilder. 

En bild säger mer än tusen ord. Det är det perfekta, enkla verktygen för att föra fram ditt budskap på sajten. En bild på startsidan ska snabbt berätta för besökaren vad sajten troligen handlar om. Besökaren uppfattar bilden och budskapet mycket snabbare, än om hon eller han måste läsa sig till det. Ibland kan man vilja låna andras bilder och varumärken på sin sajt. Detta är ett brott mot upphovsrättslagen, om man inte frågar om tillåtelse.

Den enda gången detta kan vara giltigt är om man skriver en recension, forskning eller i utbildningssyfte. Då kan man låna logotyper och bilder för att illustrera sin artikel så länge man anger källa. Men för att vara på den säkra sidan är det alltid bäst att fråga företaget innan man publicera någonting som kan tillhöra dem enligt lag.

Din hemsida blir så klart snyggare och mer professionell med bilder. Se bara till att använda bilderna rätt. Skapa inte för stora eller små bilder som tar över texten eller försvinner i textmassan. Se till att bilderna tillför något till hemsidan. Klistra inte in bilder bara för att. De ska passa in i sammanhanget och gärna illustrera det som texten. Det finns några olika sätt man kan stoppa in bilder i texten, men prova dig gärna fram!